Hamradio Podcasts

Wanneer je een smartphone hebt, kan je die ook gebruiken om naar podcasts te luisteren. Podcasts heb je over allerlei onderwerpen dus ook over hamradio.

Maar voor dat je naar deze ‘radio’-programmaatjes kan luisteren doe je het volgende:

  1. Download een podcastspeler op je telefoon. Hierin kan je de podcasts downloaden en afspelen:
    • Iphone/Ipad: Kies er een uit in de appstore. Zelf heb ik Downcast gekocht en die bevalt mij prima.
    • Android: Zoek je er een uit de google play store bijvoorbeeld Pocket Casts.
  2. Start de app en ga op zoek naar podcasts die je interessant vindt óf importeer de opml-lijst van een ander zoals hier die van mij. (Open de link vanaf je smartphone, dan kan je de lijst meteen inlezen in je podcast speler)
  3. Nu je app weet naar welke podcasts je wilt luisteren moeten deze nog wel worden gedownload  naar je smartphone, In de podcastspeler kan je o.a. instellen hoe vaak je wilt controleren op nieuwe afleveringen,  etcetera….
  4. Bij de meeste podcasts hoort ook een website met meer informatie over wat besproken wordt. Even opzoeken op google of goed luisteren naar de podcast, dan komt de verwjzing naar de website wel voorbij.

Nu ik het over podcasts heb moet ik ook Leo Laporte noemen.

Hij is behalve radiomaker ook techeut en zendamateur W6TWT. Hij produceert al jaren niet alleen audio maar ook video podcasts  over allerlei tech onderwerpen van een constant hoge kwaliteit. Kijk maar eens hier.

En nog een laatste weetje:

Adam Curry wordt ook wel ‘The Podfather’ genoemd omdat een van de eerste met een  podcast The Daily Source Code was. Wist je dat hij ook zendamateur KF5SLN is ?

 


Hits: 333